KogVit Oblig :O

Ja ja, jenter å guttar då va d komt ei semeteroppgava på studentportalen i KogVit.

Består av to -2- oppgaver der me ska velga ein av di. Den ska bestå av ca 3000 ord å ska leverast inn i sinnsykt mongen eksemplar(les: 3 på papir å 1 på mail) den 21.mai. dvs ca halvaen uka før eksamen ^^

Oppgavetekstane går som følger:

1 Teoretisk oppgave
Redegjør og argumenter for hva som taler for og imot muligheten for å redusere tenkning til en rent symbolsk aktivitet. Besvarelsen skal inneholde detaljerte referanser til relevant litteratur og gi en balansert sammenstilling og en egen vurdering.

2 Praktisk oppgave
Studier av virkningen av bruk av mobiltelefon mens man kjører bil (Strayer, Drews and Johnston, 2003), viser at ulykkesfrekvensen øker med 400 % når man snakker i mobiltelefon mens man kjører. Denne virkningen er mer markert når bilføreren snakker selv enn når han/hun lytter passivt. Detaljerte analyser av øyebevegelser og hukommelsestester viser dessuten at samtaler på mobiltelefon reduserer sjåførens øyebevegelser, hans/hennes registrering av for eksempel trafikkskilt og bevisstheten omkring og hukommelsen for kjøreepisoden generelt.

Bruk en sentral kognitiv modell fra pensumlitteraturen for å vise hvordan samtaler på mobiltelefon mens man kjører bil kan påvirke kjøremåte og trafikksikkerhet. Besvarelsen skal inneholde detaljerte referanser til lagring i henholdsvis korttids- og langtidsminnet, i tillegg til beskrivelser av andre relevante sanseprosesser.

For hele oppgaven, last ned Semesteroppgave i Kognitiv Vitenskap, kogvit101

5 kommentarer på “KogVit Oblig :O”

1. den 28 Mar 2007 at 16:26Maria

jippi..

2. den 28 Mar 2007 at 19:40Pål

Sweet! 😀

Har mest lyst å gjøre 2-eren, men den første er jo ganske interessant, den også…

Hva tenker resten de vil gjøre, da?

3. den 28 Mar 2007 at 20:55Maria

va faktisk ganske interessante begge to.. så må tenke litt på ka eg ska ta.. men nett no heller eg vel litt mot den første;)

4. den 29 Mar 2007 at 9:57Svanevik

5. den 30 Mar 2007 at 18:43Kristian